10 lucruri pe care nu le stiai despre ciocolata

Ciocolata a fost descoperita de catre azteci si este considerata afrodisiac pentru oameni, letala pentru animale, insa este si un ingredient de baza in dezvoltarea microundelor. Daca te intrebi care sunt secretele pe care le ascunde ciocolata, iata tot ce trebuie sa stii despre acest desert delicios:

  • In anii 1000 I Hr. civilizatia olmeca cu triburi in sudul Mexicului manca mereu ciocolata ca si fel principal de mancare, ea era la fel cum pentru noi este pizza.
  • Se considera ca ciocolata este un desert foarte special si apreciat de catre foarte multi oameni. Ei bine, Maiasii obisnuiau in trecut sa consume ciocolata la orice eveniment deosebit, era un aliment care nu lipsea niciodata de la nunti, botezuri si chiar inmormantari. Astfel, ei considerau ca toate momentele din viata vor fi indulcite cu desertul delicios.
  • Persoanele care consuma ciocolata sub forma de tablet sau bomboane si nu sub forma ciocolatei calde trebuie sa stie ca nu exista o companie de fabrificare care a solidificat ciocolata. De fapt, calugaritele de la o manastire din Mexic au inventat pentru prima oara acest produs in ideea de a strange fonduri pentru bisericile lor.
  • In medie, americanii consuma mai mult de 1.4 milioane de kilograme de ciocolata pe an, aceasta cantitate reprezentand o jumatate din productia totala din lume.
  • Termenul de valabilitate a unei ciocolate este de aproximativ un an. Persoanele care tin ani de zile ciocolata in frigider vor gasi ciocolata alba in loc de ciocolata negra, in ciuda continutului bogat de cacao.

Articol realizat impreuna cu LE CADEAU – CADOURI CU TRADITIE INCA DIN 1986

  • Desi in magazine gasim aproximativ 15-20 de sertimente de ciocolata, ea are in realitate mai mult de 500 de arome diferite. Astfel, pe langa ciocolata cu vanilie, capsuni, mai exista si alte cateva sute de miresme si de substante ispititoare.
  • Ciocolata sta la baza dezvoltarii microundelor. In anii 40 un inginer a gasit o metoda noua de utilizare pentru magnetron dup ace batonul de ciocolata pe care il tinea in buzunar s-a topit tocmai din cauza dispozitivului.
  • Ai vazut filmul de groaza Psycho? Ei bine, probabil ca nu te vei inspaimanta daca ai sti ca sangele acela vascos, prezent in film este de fapt o ciocolata foarte delicioasa. Pentru a realiza un moment perfect a fost nevoie de nici mai mult nici mai putin de 7 zile de filmare.
  • Napoleon, unul dintre cei mai influenti imparati de origine franceza obisnuia sa manance foarte multa ciocolata in timpul campaniilor sale militare.
  • In cazul in care ai un catel si ai incercat asta vreodata cu siguranta ai observant ca o portie mica de ciocolata nu ii afecteaza sanatatea. Insa, daca acesta isi dezvolta apetitul pentru desert, ciocolata genereaza convulsii si poate fi letala pentru caini, pisici si cai din cauza continutului sau de teobromina.